Viskas Apie Antakių Auskarų Vėrimą

Ar saugu prasiverti antakius?

Kūno puošyba vis dar labai labai madinga, o antakių žiedas yra viena iš populiariausių auskarų vėrimo formų. Auskarų vėrimas į antakius atrodo nesudėtingas, todėl kartais nusprendžiame šią procedūrą atlikti spontaniškai. Tačiau svarbu atsiminti, kad bet koks auskarų vėrimas sukelia trukdžius mūsų kūne. Todėl svarbu sužinoti apie procedūros kontraindikacijas, auskarų vėrimo tipus ir auskarų priežiūros rekomendacijas.

Kas yra auskarų vėrimas?

Auskarų vėrimas - kūno puošybos būdas. Tai apima tam tikrų odos dalių pradurimą, kad toje vietoje būtų įdedamas papuošalas (pvz. auskaras). Turėtumėte žinoti, kad kūno auskarų vėrimas buvo praktikuojamas tūkstančius metų ir buvo populiarus įvairiose pasaulio kultūrose. Jis yra kilęs iš mažų genčių kaimelių Pietų Amerikoje, Azijos Amazonėje, Afrikoje ir Polinezijoje, ir tik po šimtmečių atsidūrė šiuolaikinių miestų gatvėse. Taigi, kaip atrodo ši procedūra? Tai panašu į įprastą auskarų vėrimą: adata perveriama audinio sritis, o į skylutę įsmeigiamas pasirinktas auskaras.

Kaip yra atliekamas antakių auskarų vėrimas?

Antakių auskarų vėrimas atliekamas su viena adata, siekiant užtikrinti, kad jis būtų kuo neskausmingesnis. Prieš procedūrą svarbu vengti degintis saulėje, alkoholio ir skausmą malšinančių vaistų. Antakių auskarų vėrimas turi būti atliekamas idealiai steriliomis sąlygomis, naudojant vienkartines adatas ir sterilius įrankius. Procedūrai skirti auskarai taip pat turi būti sterilizuoti. Be to, antakiai ir antakių sritis yra dezinfekuojamos prieš pradedant procedūrą. Salone, kuriame veriate auskarą, dažniausiai siūloma rinktis žiedus, pagamintus iš kokybiškų ir gerai toleruojamų medžiagų, pavyzdžiui, titano, todėl savo auskaro geriau nesinešti. Galėsite nešioti paskui, kai jūsų antakis sugis.

Antakių auskarų vėrimas - žingsnis po žingsnio

1. Salono darbuotojas prie odos pritvirtina specialų spaustuką. Jis reguliuoja gylį, kuriame adata bus įleista. Sugriebiamas gana storas odos plotas, nes auskaras neturi būti per arti odos paviršiaus.

2. Vieta, kurią ruošiatės pradurti, tinkamai dezinfekuojama.

3. Vėliau salono darbuotojas pažymi vietą, kur turi būti įsmeigta adata, pieštuku ar žymekliu nupiešdamas mažą taškelį.

4. Tada auskarų vėrimas atliekamas adata praduriant pažymėtą vietą. Adata lieka odoje, o spaustukas pašalinamas.

5. Tada salono darbuotojas švelniai išima adatą ir įkiša auskarą. Atlikta!

Kokie yra antakių auskarų vėrimo tipai?

Antakių auskarų vėrimas apima tris pagrindinius tipus: standartinį, horizontalųjį ir anti-antakius. Nors tai gana skausminga procedūra, atliekama taikant vietinę nejautrą, gijimas dažniausiai vyksta be komplikacijų, dėl mažo šios veido dalies judėjimo. Antakių auskarų vėrimui naudojamas specialus paviršiniam auskarų vėrimui skirtas auskaras.

Ar saugu prasiverti antakius?

Auskarų vėrimas antakiuose paprastai yra saugus, tačiau venkite situacijų, kai auskaras gali judėti, pavyzdžiui, dėvėti šalmą ir važiuoti motociklu arba lankytis vietose, kuriose yra daug infekcijų, pavyzdžiui, saunoje, baseine ar soliariume). Pirmąsias kelias savaites po procedūros turėtumėte atidžiai stebėti pradurtą vietą.

Ar antakių pravėrimas skausmingas?

Tai tikrai individualus reikalas. Kai kurie žmonės diskomfortą jaučia stipriau, o kiti mažiau. Auskarų vėrimo procedūros metu taikoma vietinė anestezija, todėl procesas praktiškai neskausmingas. Tada uždedamas okliuzinis tvarstis, kurį reikia nešioti apie 8 valandas. Pradurtą vietą reikia kelis kartus per dieną nuplauti druskos tirpalu.

Per kiek laiko sugyja antakiai?

Deja, čia nėra tikslaus atsakymo. Daug kas priklauso nuo pradurtos vietos ir individualių polinkių į gijimą. Bendrai kalbant, gijimo laikas yra nuo kelių savaičių iki 3 mėnesių, o kitose kūno vietose - iki šešių mėnesių! Gydymo metu turi reikšmės ir medžiaga, iš kurios pagamintas auskaras, todėl verta atminti, kad kokybiškos medžiagos yra mažiau linkusios būti atstumtos organizmo.

Antakių auskarai - auksiniai, sidabriniai, o gal plastikiniai?

Antakių auskarus pirmiausia klasifikuojame pagal medžiagą, iš kurios jie yra pagaminti. Kuo geresnė kokybė, tuo geriau oda ją toleruoja. Galime rinktis iš:

  • Auksas - patikimiausia, bet ir brangiausia medžiaga, nesukelianti alerginių reakcijų ir palaikanti gijimo procesą.
  • Sidabras - šiek tiek pigesnis už auksą, taip pat turi regeneracinių savybių.
  • Plastikiniai - parduodami už mažą kainą, per daug neapsunkina pradurtos vietos ir taip pat skatina regeneraciją.
  • Titanas - labai populiarus, saugi ir antialerginė medžiaga, skatinanti odos gijimo procesą. Jis būna aukštos kokybės ir už gana mažą kainą. Be to, nesukelia alergijos. Titano auskarus gali nešioti net žmonės turintys alergijų.

Į ką reikėtų atsižvelgti prieš įsiveriant auskarą?

Prieš prasiduriant antakius ar bet kurią kitą kūno vietą, pravartu sužinoti apie procedūros kontraindikacijas. Tai būtų:

1. Peršalimas ar liga ir išgerti antibiotikai

Ir ligos, ir vartojami vaistai, daugiausia antibiotikai, silpnina organizmą, todėl po paskutinės dozės reikia palaukti 2 savaites, o procedūrą atlikti tik po šio laiko.

2. Pasiruošimas medicininei apžiūrai

Paprastai, kai atliekate medicininę apžiūrą, gydymą ar procedūras, jūsų gali būti paprašyta nusiimti kūno papuošalus. Jei netrukus jūsų laukia apžiūra - auskarų vėrimo vizitą geriau atidėkite. Tik pradurtas antakis turi sugyti, tai gali užtrukti nuo 3 iki 6 mėnesių, o auskaro gijimo metu jo ištraukti negalima!

3. Kraujo krešėjimo sutrikimai

Griežtai draudžiama pradurti odą esant kraujo krešėjimo sutrikimams.

4. Nėštumas ir po gimdymo laikotarpis

Auskarų vėrimo procedūrą atidėkite, kol jūsų kūdikis šiek tiek paaugs.

5. Šventės

Atminkite, kad tik įverto auskaro negalima mirkyti vandenyje. Apsilankymas baseine, ežere, jūroje ir t.t. - jokiu būdu. Be to, pirmus kelis mėnesius po procedūros patartina nesinaudoti pirtimi.

6. Odos ligos

Su bet kokiomis lėtinėmis ir ūminėmis odos ligų formos auskarų vėrimo procedūra yra negalima.

7. Menstruacijos

Auskarų vėrimas gali būti skausmingesnis, kai prasideda mėnesinės.

8. Sezonas

Turėtumėte žinoti, kad pradurta vieta žiemą gys daug lėčiau nei pavasarį ar vasarą.

Svarbios rekomendacijos po auskarų vėrimo procedūros

Visų pirma - higiena! Esant bet kokiai žaizdai, įskaitant antakių auskarą, labai svarbu, kad ji būtų švari. Po procedūros neiti į baseiną, sūkurinę vonią, ežerą, jūrą ir t.t. Vandenyje gali būti kenksmingų mikroorganizmų. Auskarų taip pat negalima liesti nešvariomis rankomis. Todėl pirmiausia rankas nusiplaukite su muilu (patartina antibakteriniu muilu), tada pradurtą vietą patepkite dezinfekuojančiu skysčiu. Reguliariai ir kasdien valykite pradurtą vietą. Šiai užduočiai atlikti pakanka sterilaus vatos diskelio, suvilgyto su šiltu vandeniu. Tada patepkite antiseptiniu arba fiziologiniu tirpalu (fiziologiniu arba jūros druska). Taip pat nepamirškite, kad pradurtos vietos negalima tepti kremais, losjonais, purkšti kvepalais ir panašiai. Dėl bet kokių neįprastų simptomų, pavyzdžiui, išskyrų, paraudimo ar uždegimo, reikia nedelsiant kreiptis į procedūrą atlikusį auskarų specialistą arba savo gydytoją. Tik tokiu atveju galite išvengti infekcijos ir auskaro vietos migracijos.

ATMINKITE!
 
Jei jaučiate nuolatinį niežulį, o pradurta vieta parausta ir patinsta, tai yra uždegimo simptomas. Būtina kreiptis į specialistą, kuris patars dėl tolimesnės priežiūros.

Antakių auskarų vėrimas ir makiažas - ar galima pradurtoje vietoje tepti antakių makiažą?

Daugelis žmonių klausia, ar galima pasidaryti makiažą po antakių auskarų vėrimo. Pradiniame gijimo etape turėtumėte susilaikyti nuo kosmetikos naudojimo, kurioje yra alkoholio, taip pat turėtumėte vengti makiažo aplink pradurtą vietą. Tačiau galite švelniai peršukuoti antakius ir papešioti antakius aplink auskarą, nes papuošalai ant antakio labiau atkreipia dėmesį į tai, ar antakiai atrodo tvarkingai ir tinkamai prižiūrimi. Naudokite geros kokybės pincetą ir procedūra praeis sklandžiai!

Odai sugijus, žinoma, galite grįžti prie antakių makiažo. Pradurtas antakis patraukia dėmesį, todėl tikrai pravers gražus ir kruopščiai atliktas makiažas, naudojant geros kokybės kosmetiką. Tiksliai apibrėžtas antakis gali puikiai papildyti auskarą ir suteikti harmonijos bendram vaizdui. Auskaras su nepaklusniais arba prastai suformuotais antakių plaukeliais atima viso vaizdo efektą, o pravertas antakis tik atkreipia dėmesį į netobulumus, todėl verta pasirūpinti pradurto antakio forma ir estetika. Netgi švelnus antakių apibrėžimas ir subtilūs pataisymai su geru antakių pieštuku gali pagerinti antakių išvaizdą.

Antakių pomada taip pat yra ideali antakių makiažo priemonė, kuri ilgai nešiojasi, yra intensyvi ir itin lengvai formuojama. Su ja galima užpildyti antakius, apibrėžti jų formą ir sukurti plaukuotus potėpius. Toks antakių makiažas tikrai suteiks jūsų pradurtiems antakiams žavesio! Peržiūrėkite mūsų antakių makiažo produktų gidą ir sužinokite, kaip juos naudoti.

Ar auskarai gali pakenkti jūsų regėjimui?

Gana paplitęs įsitikinimas, kad antakių vėrimas gali neigiamai paveikti regėjimą. Tai mitas! Auskarų vėrimo procedūros metu neįmanoma pažeisti regos nervo. Tačiau verta žinoti, kad blogai atliktas auskarų vėrimas kelia pavojų liesti trišakį nervą, o tai gali sukelti neuralgiją. Todėl saloną ir savo auskaro vėrėją rinkitės atsargiai - naudokitės tik kvalifikuotų specialistų, turinčių didelę patirtį ir gerus atsiliepimus, paslaugomis.

Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai jį patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika