Kaip Turėti Pilnesnius, Storesnius antakius? Geriausi Antakių Auginimo Metodai

Kaip pastorinti antakius

Ar jūsų antakiai yra ploni ir reti? Laukiate, kol jie ataugs, bet niekas nepasikeitė jau keletą mėnesių? Daugelis moterų skundžiasi dėl nesėkmingų bandymų atauginti antakių plaukelius jau metų metus. „Kodėl mano antakiai neatauga?“ - yra vienas iš populiariausių klausimų grožio salonuose. Ar galite priversti juos augti greičiau? Sužinokite, kaip greitai užsiauginti pilnesnius antakius - skaitykite toliau ir sužinokite daugiau apie pačius geriausius metodus.

Kodėl mano antakiai neauga?

Gali būti daug priežasčių, kodėl antakių plaukeliai neauga. Dažniausios priežastys yra šios:

  • Netinkama akių srities priežiūra: netinkamos odos priežiūros ir makiažo valymo priemonės gali sukelti alergines reakcijas ir sudirginti plaukų folikulus. Priežastis taip pat gali būti per didelis arba netinkamas įvairių kosmetikos priemonių naudojimas. Taip pat turėtumėte pagalvoti, ar pakankamai švelniai nuvalote akių makiažą.
  • Amžius: senėjimo procesas, kurį išgyvename visi, turi įtakos mūsų išvaizdai, taip pat ir antakių plaukelių būklei. Senstant antakiai silpsta, o plaukelių vis mažėja.
  • Kai kurios procedūros: netinkama išpešiojimo procedūra, nepavykęs permanentinis makiažas arba neteisingai atliktas laminavimas ir kita.
  • Silpnas imunitetas: tai dažnai pasireiškia per pablogėjusią odą, plaukų slinkimą ir retėjančius antakius bei blakstienas.
  • Oro sąlygos: šaltis, stiprūs saulės spinduliai, oro tarša, smogas gali neigiamai paveikti antakių būklę.
  • Chemoterapija: vėžio gydymas ir vaistai sukelia plaukų, antakių ir blakstienų slinkimą.
  • Kai kurie vaistai: ypač ilgalaikis gydymas antibiotikais.
  • Vitaminų ir maistinių medžiagų trūkumas: vitaminų, mineralų ir omega riebalų rūgščių trūkumas pablogina antakių būklę.
  • Kai kurios odos ir galvos odos ligos: alopecija, atopinis dermatitas, seborėjinis dermatitas, psoriazė ir grybelis.
  • Hormoninis disbalansas: pavyzdžiui nėštumo metu arba po gimdymo.
  • Erkutės: parazitai, gyvenantys plaukų folikuluose.

Ar antakiai gali tiesiog nustoti augti?

Natūraliai antakiai auga lėtai, tačiau jei reguliariai pešiosite plaukelius, gali būti, kad antakiai paprasčiausiai nustos augti. Daugelis moterų kovoja su šia problema, ypač tos, kurios praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje laikėsi siaurų antakių tendencijos ir suspaudė antakius, kad gautų itin plonas lankų linijas. Laimei, yra gydymo būdų ir produktų, kurie skatina augimą ir gali padėti atauginti naujus plaukelius.

Plonų antakių priežastys

Pernelyg slenkantys antakiai yra dar vienas populiarus nerimas. Natūralu, kad neturėtumėte jaudintis dėl dviejų plaukelių slinkimo per dieną. Tačiau jei pastebėjote spragas antakių lankuose, turėtumėte imtis veiksmų. Antakių praradimą dažniausiai sukelia tas pats dalykas, kas ir sustabdo antakių augimą - abiem atvejais tai susiję su sutrikusia anageno augimo faze.

Antakių augimo etapai - antakių gyvavimo ciklas

Norėdami suprasti, kodėl antakiai nustoja augti, turėtume žinoti jų augimo fazes. Jos yra trys.

  • Anagenas - tai laikas, kai plaukeliai auga ir ląstelės dauginasi plauko matricoje. Antakiams tai užtrunka nuo vieno iki dviejų mėnesių. Maždaug 10% antakių plaukelių yra anageno fazėje.
  • Katagenas - trunka nuo vienos iki dviejų savaičių; plaukeliai nustoja augti.
  • Telagenas - trunka nuo dviejų iki keturių mėnesių; vadinamoji poilsio stadija, prieš pat plaukų slinkimą.

Jei plaukų augimas nesutrikęs, visos 3 fazės įvyksta reikiamu laiku (mažas plaukelis paauga apie 0,40 mm per dieną). Deja, dėl minėtų veiksnių gali sutrikti antakių gyvavimo ciklas, dėl to pailgėja telogeno fazė ir užkertamas kelias anageno susidarymui. Todėl antakiai neatauga daugelį savaičių ar mėnesių.

Kaip priversti antakius ataugti?

Kokie yra būdai paskatinti antakių augimą? Kaip auginti antakius, kurie nenori augti? Ar galima pagreitinti augimo procesą? Tikriausiai užduodate šiuos klausimus, jei jūsų antakiai yra ploni ir reti. Pasirodo, galime daug padaryti, kad turėtume geresnius, gražesnius antakius.

1. Jei įmanoma, pabandykite pašalinti visus dalykus, kurie neigiamai veikia antakių augimą.

2. Peržiūrėkite savo odos priežiūros ir makiažo priemones (taip pat ir valiklius) - ar kuri nors iš jų gali pabloginti antakius?

3. Nusivalydamos makiažą netrinkite antakių.

4. Praturtinkite savo mitybą vitaminais A, B12, B7, C, E, D, biotinu ir omega-3 rūgštimis.

5. Jei atliekate sau kokias nors procedūras, visada būkite atsargios ir laikykitės nurodymų ant pakuotės, pavyzdžiui, nepalikite dažų ilgiau nei nurodyta.

6. Apsilankykite grožio salone ir leiskite profesionalui apibrėžti antakių formą. Per daug neišpešiokite plaukelių. Peškite tik tuos, kurie peržengia sukurtą formą.

7. Pasirinkite tinkamą antakių priežiūros priemonę (pvz. antakių serumą) ir naudokite ją reguliariai, kad sustiprintumėte antakių plaukelius.

8. Naudokite aliejų, pavyzdžiui, ricinos arba argano aliejų, kad sustabdytumėte sausumą ir išvengtumėte pažeidimų.

9. Įsitikinkite, kad jūsų antakių makiažo priemonės yra geros kokybės.

Antakių serumas - greičiausias būdas paskatinti antakių augimą

Antakių serumo naudojimas yra pats geriausias būdas nuo kurio galite pradėti antakių auginimą. Jis skirtas plaukelių augimui skatinti ir anageno augimo stadijai pratęsti. Dėl to antakiai tampa pilnesni, storesni ir įgauna norimą tankumą bei formą. Geras serumas yra tikra pagalbos priemonė toms, kurios nori greitai turėti ilgesnius ir storesnius antakius.

Dauguma nori greitai atsiauginti antakius ir lankosi grožio salonuose klausdamos, kaip per savaitę atsiauginti antakius. Nors 7 dienų nepakanka, kad antakiai taptų storesni ir tankesni, tačiau geriausi serumai itin pagerina plaukelius maždaug per dvi savaites . Pažangiausi produktai turi augimą greitinančių medžiagų ir botaninių ekstraktų, kurie stiprina, maitina ir dailina antakius.

Kiek laiko užtrunka, kad užaugtų ilgesni, storesni antakiai?

Daugelis žmonių nori žinoti, kiek laiko užtruks atkūrimo procesas. Jei niekas netrukdo augimo stadijai, tai turėtų užtrukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Turėtumėte žinoti, kad antakių plaukeliai neišaugs iš karto - reikia kantrybės. Gali atsitikti taip, kad atauga tik kai kurie plaukeliai, o jūsų antakių lankuose atsiranda tarpelių - laikas juos pagerinti su geru serumu ir atnaujinti procedūrą su papildais ar paprastai namuose paruošiamomis priemonėmis retiems antakiams.

Procedūros namuose tankesniems antakiams

Ką dar galite padaryti, kad antakiai augtų? Yra keletas priemonių, kurias galite naudoti namuose, kad turėtumėte pilnesnius antakius. Sužinokite daugiau apie pačias populiariausius priemones

RICINOS ALIEJUS ANTAKIAMS

Patikimas ir populiariausias ingredientas tankesniems antakiams. Šis aliejus yra išgaunamas iš ricinos pupelių, turi keletą nepaprastų ingredientų, o jo struktūra panaši į keratiną, kuris formuoja žmogaus plaukus. Štai kodėl ricinos aliejus yra neprilygstamas, kuomet reikia pamaitinti antakius ir padėti jiems ataugti. Kadangi jis yra tirštesnis nei dauguma aliejų, užtepus jis nenubėga.

ŠUKAVIMAS ARBA ANTAKIŲ MASAŽAS

Ar žinojote, kad kasdienis antakių šukavimas ne tik užtikrina teisingą augimo kryptį, bet ir skatina kraujotaką bei augimą? Pageidautina, kad naudotumėte antakių šepetėlį, dauguma antakių rinkinių tokius turi. Taip pat galite nuvalyti panaudotą tušo šepetėlį ir naudoti jį.

KIAUŠINIO TRYNYS ANTAKIAMS

Keratinas yra galingas antakių ingredientas, jo taip pat yra kiaušinio trynyje. Kai kurios merginos jį naudoja ant savo antakių plaukelių. Patepkite plaukelius tryniu ir maždaug po 20 minučių nuplaukite. Atlikite procedūrą du kartus per savaitę.

Antakių augimas - poveikis

Jei norite pagreitinti antakių augimą ir sustiprinti procedūras specialiu serumu, tikriausiai susimąstote apie jo poveikį. Reguliarus antakių augimo serumo naudojimas:

☛ ypač pagreitina antakių augimą

☛ skatina naujų „kūdikių“ plaukelių augimą

☛ giliai maitina ir stiprina antakius

☛ palieka juos blizgius ir sudrėkintus

☛ padidina atsparumą pažeidimams 

☛ suteikia antakiams gražią, intensyvią spalvą

Norėdami įsitikinti, kad jūsų antakiai auga, yra stiprūs bei gražūs, galite derinti antakių serumą su savo pasirinkta procedūra namuose. Jūs tikrai gausite sveikas ir storas antakių linijas.

Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai jį patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika