Antakių Kirpimas - Ar Išvis Verta ir Kaip Tai Daroma?

Kas yra antakių skustuvas?

Tobulos formos antakiai suteikia harmonijos visam veidui. Štai kodėl mes visos taip norime suteikti jiems gražią formą. Yra daug būdų, kaip kirpti antakius. Viena iš populiarių madų yra juos kirpti su antakių skustuvu, elektriniu arba rankiniu. Ar teko kada susidurti su šiuo įrankiu? Čia paaiškinsime, kas yra antakių skustuvas, kaip reikia juo naudotis ir ar jis tikrai gali pakeisti pincetą?

Kas yra antakių kirpimas?

Kirpimas šiuo atveju reiškia nepageidaujamų antakių plaukelių ilgio reguliavimą. Tai skiriasi nuo pincetavimo, nes nepašalina viso plauko - folikulas lieka nepaliestas po odos paviršiumi. Skustuvas švelniai jas nupjauna be jokio diskomforto, kurį jaučiate pešiodamos. Antakių kirpimo priemonės yra skirtos tiek vyrams, tiek moterims, taip pat gali būti naudojamos veido plaukams (barzdai ir ūsams) šalinti bei žandenų formavimui.

Kas yra antakių skustuvas?

Antakių kirpimas dažniausiai atliekamas su antakių skustuvu, dar kitaip vadinama antakių kirpimo mašinėle. Tai labai patogi antakių formavimo priemonė, suteikianti norimą formą antakių lankams. Antakių kirpimo mašinėlė yra mažas ir plonas skustuvas su rankena ir ašmenimis. Su ja galima greitai ir lengvai nusiskusti bei nukirpti plaukelius mažose odos vietose.

Kaip veikia antakių kirpimo mašinėlė?

Antakių kirpimo mašinėlė yra puikus būdas lengvai ir greitai sutvarkyti veido plaukelius (ne tik antakius). Mašinėlė leidžia atsikratyti atskirų plaukelių, išlyginti visą antakių liniją, apkarpyti tik pasirinktas vietas (dažniausiai apkarpome vidinį antakių kraštą ir sritį tarp antakių), pagerinti jų formą.

Antakių skustuvas ar pincetas - kurį rinktis?

Turėtumėte nepamiršti, kad nors antakių skustuvas yra labai patogus ir praktiškas, jis negali pakeisti pinceto. Įrankis yra naudingas atliekant nedidelius antakių formos pataisymus arba norint apibrėžti jų linijas. Tai taip pat leidžia išlyginti antakių plaukelių ilgį ir greitai pašalinti užsispyrusius plaukelius, kurie vis atsinaujina. Tačiau mašinėlę galima panaudoti tik siaurai sričiai ir poveikis išlieka iki 3 dienų, nes nukirpti plaukeliai pradeda ataugti ir tampa matomi. Todėl, norint turėti ilgai išliekantį efektą, verta investuoti į gerą pincetą, kad ištrauktumėte už antakių linijos augančius plaukelius- jų tikrai nepasigesite!

Atminkite! 
Antakių kirpimo mašinėlės turi savo apribojimus. Geriau jas naudoti tik švelniam antakių pataisymui, o ne bandyti sukurti visiškai naują antakių apibrėžimą. Per didelis mašinėlės naudojimas, šiuo atveju gali sukelti nelaimę. Geriausiai ją naudoti, kai antakiams reikia tik nedidelio koregavimo.

Su kuo kirpti antakius? Mašinėlė, žirklės ar antakių epiliatorius?

Antakių kirpimo priemonių pasirinkimas yra tikrai platus. Jei jūsų antakiai per stori, per ilgi ar nepaklusnūs, galite juos suvaldyti ir formuoti su žirklėmis arba populiariausia ir patogiausia priemone - antakių skustuvu, kurio yra daugybė variantų ir modelių. Norėdamos pašalinti užsispyrusius plaukus, daugelis taip pat atkreipia dėmesį į tradicinį lazerinį epiliatorių, jei jis turi specialų antgalį veido plaukams šalinti.

1. Antakių epiliatorius - ar verta?

Verta, jei norite pašalinti pavienius ir užsispyrusius antakių plaukelius, tačiau tai nėra labai naudingas įrankis kirpti ir formuoti antakius. Nedidelis dangtelis palengvina procedūrą ir nukreipia lazerio spindulį į norimą vietą - tereikia jį prispausti prie odos ir viskas. Lazerinis antakių epiliatorius nėra visiškai neskausmingas, nes naikina plaukus su šaknimi - folikulu. Turėtumėte tai atsiminti ir naudoti įrankį atsargiai.

2. Antakių žirklės - ar verta jas rinktis?

Jos yra gana mažos ir patogios, o ašmenys yra trumpesni, todėl juos lengva valdyti aplink antakius. Antakių žirklės yra šiek tiek išlenktos gale, kad būtų lengviau laikyti jas lygiagrečiai ties oda ir kirpti plaukelius net nedideliame antakių plotelyje. Jos dažnai komplektuojamos su mažomis, išimamomis šukomis, su kuriomis galima šukuoti antakius juos kerpant. Šukos taip pat laiko plaukus, neleidžiant jiems judėti procedūros metu. Apkarpyti antakius žirklėmis labai paprasta - tiesiog nukirpkite galiukus, kad plaukeliai būtų nukirpti lygia linija. Tačiau antakių kirpimas žirklėmis nėra labai populiarus - jos nėra tokios tikslios kaip skustuvas ir gali būti sunkiai panaudojamos ant tankių antakių. Be praktikos ir įgūdžių galite netyčia susižaloti ar sugadinti antakių formą.

3. Antakių skustuvas - kaip juo naudotis ir kokius rezultatus jis duoda?

Kaip naudotis antakių kirpimo mašinėle? Tai paprasta! Tiesiog švelniai prispauskite peiliuką prie odos ir lėtai judinkite priešinga plaukų augimo kryptimi. Jei karpydamos antakius nežinote, kaip išgauti tobulą antakių formą, galite įsigyti specialų galą, kad nusistatytumėte jūsų veidą atitinkančią antakių formą. Taip pat galite pabandyti formuoti antakius naudodami pagaliuką ar siūlą.

Jei tik karpote antakių dalį, esančią šalia vidinio akies kampo, švelniai pakelkite plaukelius ir nukirpkite juos taip, kad jie 1.5-2 mm viršytų viršutinę antakių liniją: tiesiog sušukuokite antakius ir nukirpkite plaukelius, kurie tęsiasi už akių. linija. Apkarpyti antakiai atrodo natūraliau, o jų formavimas yra daug lengvesnis. Po kirpimo procedūros patartina įtrinti natūralų aliejų į antakius, kad plaukeliai suminkštėtų.

Antakių kirpimas - daugiau informacijos

  1. Nukirpti antakių plaukeliai atauga vienodo storio per visą ilgį. Kai kurioms toks poveikis yra nepriimtinas, tačiau taip pat yra daug tokio rezultato mėgėjų. Retų ir plonų antakių savininkėms vienodo storio antakių plaukeliai išilgai ilgio sukuria tankių, ryškių ir tinkamai apibrėžtų antakių efektą.
  2. Antakius tvarkykite ne dažniau kaip 3 kartus per savaitę, kad nepažeistumėte jų formos ir simetrijos. Tai taip pat apsaugo juos nuo per trumpo apkirpimo.
  3. Nepamirškite išlaikyti tinkamos antakių simetrijos - apkirpkite juos taip, kad jie atrodytų derantys vienas prie kito.
  4. Nereikia kirpti visų antakių - kartais reikia kirpti tik ilgiausius plaukelius.
  5. Vieta, kurioje kerpate antakius, turi būti gerai apšviesta. Tai užtikrins, kad nukirpsite plaukelius iki norimo ilgio.
  6. Naudodami skustuvą nepamirškite laikytis tinkamos higienos. Jei naudojate elektrinę mašinėlę, svarbu dažnai keisti ašmenis. Rankinis skustuvas veikia kaip vienkartinis skustuvas: ją reikia keisti kas keletą kartų.
  7. Apkarpius antakius, gera praktika juos prašukuoti su šepetėliu, kol jie pripras prie naujos formos.

Antakių kirpimo mašinėlė - tipai

  • Rankinis antakių skustuvas

Rankinis antakių skustuvas primena mažą, vienkartinį skustuvą, bet kitokios formos. Patogi, maža rankena ir tinkamos formos ašmenys leidžia greitai nusiskusti nepageidaujamus antakių plaukelius, net ir pačius trumpiausius. Pagrindinis rankinio antakių skustuvo privalumas - maža kaina, panaši į įprastą vienkartinį skustuvą. Nepaisant to, turėkite omenyje, kad jį reikia dažnai keisti dėl higienos priežasčių ir dėl to, kad peiliukai greitai praranda aštrumą.

  • Elektrinė antakių kirpimo mašinėlė

Alternatyva vienkartiniams antakių skustuvams. Jos yra labai populiarios ir tikslesnės: jų peiliukai neliečia odos, todėl jas naudoti yra saugiau. Elektrinės mašinėlės dažnai yra multifunkcinės paskirties: jos turi kelis keičiamus galus, leidžiančius apkarpyti ne tik antakius, bet ir kitas veido sritis aplink ausis, ūsus, žandenas ir net nosies plaukelius. Daugelis jų leidžia kirpti plaukus iki mūsų norimo ilgio. Elektrinė antakių kirpimo mašinėlė gali būti maitinama baterijomis arba įkraunama. Ji sukuria tikrai puikias galimybes tiksliai formuoti antakius.

Apkarpyti antakiai - kaip ilgai išlaikyti efektą?

Skustuvu kirpti antakiai atrodo įspūdingai, tačiau kartais jau kitą dieną praranda formą, o tai sugadina norimą efektą. Jei norite, kad jūsų iššukuoti ir apkirpti antakių lankai ilgai atrodytų nepriekaištingai, turėtumėte išbandyti antakių laminavimą! Ši procedūra yra paprasta ir sėkmingai atliekama namuose. Taip pat tai gali atlikti bet kuris kvalifikuotas kosmetologas. Laminavimo procedūra užtikrina, kad jūsų antakiai išlaikytų tobulą formą ne dieną ar dvi, o daugelį savaičių!

Kaip dažnai man reikia kirpti antakius?

Visa antakių kirpimo procedūra neužtrunka ilgai: trunka vos nuo 5 iki 15 minučių. Jūsų antakiai pilnai ataugs per 3 savaites, todėl šią procedūrą turėtumėte kartoti gana dažnai. Daugelis žmonių teigia, kad antakius reikėtų kirpti kas 2-3 dienas, nes jie labai greitai atauga ir tampa matomi.

Kaip nusipirkti gerą antakių kirpimo mašinėlę?

Norint įsigyti gerą mašinėlę, svarbu atkreipti dėmesį į jos konstrukciją, konkrečiai į modelio formą ir kainą, dedamų galų skaičių, maitinimo šaltinį (baterijos ar elektros tinklas) ir į gamintojo naudojamų medžiagų kokybę. Mašinėlės su nerūdijančio plieno ašmenimis yra pats geriausias pasirinkimas. Rankena gali būti pagaminta iš geros kokybės plastiko - dėl ko mašinėlė tampa lengvesnė ir tai gali pagerinti jūsų patogumą.

 

Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai jį patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika