Antakių Formavimas Žingsnis po Žingsnio. Pincetas, Siūlas ar Vaškas?

Tinkamas antakių formavimas

Kaip išpešioti antakius, kad jie atrodytų madingai, bet taip pat atitiktų jūsų veido bruožus ir formą? Kaip tai padaryti ir kokį metodą pasirinkti, kad viskas nesibaigtų ašaromis? Ar antakiams formuoti geriausia rinktis pincetą, siūlą, o gal vašką? Štai mūsų antakių stiliaus ir formavimo gidas!

Antakių formavimas - kaip tai padaryti teisingai?

Norėdami tinkamai suformuoti antakius, turite laikytis kelių taisyklių, kad jūsų antakių lankai atrodytų nepriekaištingai ir išvengtumėte bet kokių grožio problemų. Visų pirma, atminkite, kad reikia pašalinti tik išlindusius antakių plaukus, esančius žemiau apatinės antakių linijos. Paskui peškite tik pavienius plaukelius, augančius virš viršutinės antakių linijos. Tačiau nepamirškite nepažeisti natūralios antakių formos. Per daug išpešiojus viršutinę antakių liniją gali atsirasti netinkamų proporcijų, antakių asimetrijos ir antakiai gali neatitikti jūsų veido formos. Deja, klaidas, padarytas formuojant viršutinę antakių liniją, vėliau sunku ištaisyti.

Stori antakiai atrodo gražiai ir suteikia veidui jaunatviškumo, tačiau labai tankūs antakiai ar nesutvarkyti antakiai nebeatrodo patraukliai, nes dėl jų nuolat atrodote piktai. Lieknos arkos, kurios buvo itin madingos 1990-aisiais, taip pat nedaro jokios naudos jūsų veidui. Lieknų antakių tendencijos jau seniai praėjo, nes vargu ar jie kam tiko. Šiais laikais yra populiaru natūralios formos ir tvarkingos arkos, atitinkančios jūsų veido formą. Kaip tinkamai suformuoti antakius? Geriausias būdas yra palikti juos natūraliai ir gražiai apibrėžtus. Stenkitės išlaikyti pradinę jų formą, tik švelniai apibrėžiant teisingą kontūrą.

Kaip antakius derinti prie veido formos?

Labai svarbu, kad antakiai atitiktų jūsų veido formą - tik tada jie gali atrodyti nepriekaištingai. Todėl nepasikliaukite nuolat kintančiomis antakių tendencijomis. Jūsų antakiai turėtų tikti jums, o ne sekti naujausias madas. Kaip pasiekti tobulą antakių formą, kad veido forma būtų lygi ir užmaskuotų visus trūkumus?

Kaip pešioti antakius: pačiam ar eiti pas kosmetologę?

Apskritai, jūs galite pati gana nesunkiai išsipešioti antakius, tačiau turėtumėte nepamiršti, kad klaidų sunku išvengti. Jei nekompetentingai išpešiotais antakiais, galite sugadinti veido proporcijas ir sukurti karikatūrišką vaizdą. Per daug išpešioti antakiai yra tikras košmaras, nes dėl jų veidas nuolat atrodo suglumęs. Jei jums sunku tinkamai apibrėžti savo antakius, padarykite tai su profesionalios kosmetologės pagalba. Ji suteiks jūsų antakiams tobulas proporcijas. Po to bus lengviau išlaikyti taisyklingą antakių formą - tereikės išpešioti pavienius, ataugančius plaukelius.

Antakių pešiojimas - investuokite į gerą pincetą

Kaip lengvai išpešioti antakius namuose? Visų pirma, išsirinkite gerą pincetą! Jūsų pasirinkimas neturėtų būti atsitiktinis. Galiukai turi būti aštrūs, o kraštai turi idealiai atitikti vienas kitą, kad suimtų kiekvieną plaukelį, net ir patį trumpiausią. Geri pincetai yra ergonomiškos formos, ne per dideli, kad gerai tilptų į ranką. Matinė danga geriau veikia, kad procedūros metu jie neišslystų. Su storais pincetais sunku suimti ir išpešti antakių plaukelius, dažnai suspaudžia odą, o tai gali smarkiai sudirginti pačią odą. Suimkite plaukelius tarp galiukų ir ištraukite juos tvirtu ir energingu judesiu. Jei nesate tikra, ar turėtumėte pašalinti plaukelius, ar juos palikti, geriausia tiesiog leisti jiems likti, kad išvengtumėte retų antakių problemos. Stenkitės, kad antakiai pabaigoje švelniai susiaurėtų, uodegėlė turi būti miglotai plona ir smaigalio formos.

Pincetai. Kaip tinkamai pešioti antakius?

Antakių pešiojimas yra viena iš labiausiai paplitusių procedūrų, kurias galite atlikti pačios. Kaip namuose pešioti antakius, kad jie atrodytų tvarkingai ir dailiai bei derėtų prie veido formos? Yra metodas, kaip nusistatyti teisingas antakių proporcijas. Jums reikės plonos ir ilgos lazdelės - pieštukas ar makiažo šepetėlis taip pat gali puikiai atlikti šį darbą.
Uždėkite lazdelę ant nosies krašto ir laikykite kampu link vidinio akies kampo. Jis neturėtų būti virš akių srities. Ten, kur lazdos kraštas patenka į antakių liniją - tai yra jūsų antakio pradžia ir turėtų būti jūsų pradžios taškas. Tada laikykite lazdelę nosies šone, tiesiai į akį, o toje vietoje, kur ji atsitrenkia į antakio kaulą, bus jūsų lanko viršus. Galiausiai uždėkite lazdelę ant nosies krašto ir sulygiuokite su išoriniu akies kampu, kad surastumėte antakio galą.

Antakių pešiojimas žingsnis po žingsnio

Kaip pešioti antakius, kad išvengtumėte nesklandumų? Peržiūrėkite mūsų žingsnis po žingsnio pinceto naudojimo gidą.

1. Nuvalykite odą - veidas ir antakių sritis turi būti švari ir nuriebalinta. Geriausiai antakius pešioti po maudymosi, kai oda būna švelnesnė - bus mažiau skausminga. Atsiminkite: pešiokite antakius dienos šviesoje, geriausia prie lango, ir naudokite didinamąjį veidrodį.

2. Antakius šukuokite specialiomis šukomis arba, pageidautina, minkštu šepetėliu. Šukuokite plaukelius aukštyn, link smilkinių.

3. Nusistatykite antakio pradžią, lanką ir galą ir nupieštu pieštuku nubrėžkite antakio kontūrą. Tai leis jums patikrinti, kaip atrodys jūsų antakiai po procedūros. Jei jums atrodo, kad jie per daug siauri arba per stori - nubraukite kontūrą ir pakartokite, kol pasieksite savo norimą išvaizdą.

4. Dabar pasiimkite pincetą. Tvirtu judesiu ištraukite plaukelius, pagal jų augimo kryptį. Skausmą galite sumažinti prieš pat procedūrą ant odos uždėję ledo kubelį. Nepamirškite išpešti tik apatinę antakių liniją. Iš viršutinės linijos galite pašalinti tik išlindusius plaukelius.

5. Nepamirškite išlaikyti teisingos antakių simetrijos. Kalbant apie pešiojimą - mažiau yra daugiau. Jei plaukelis auga apibrėžtoje formoje ir nežinote, ar jį pašalinti, geriausia leisti jam augti. Geriau yra pataisyti procedūrą paskui, nei susidurti su retų antakių problema. Galite pešioti plaukelius pakaitomis, vieną kartą nuo vieno antakio, kitą nuo kito - kad jie atrodytų idealiai simetriški.

6. Atsitraukite nuo mažo veidrodžio ir pažiūrėkite į save didesniame: jūsų antakiai turi būti matomi per rankos atstumą nuo veidrodžio. Neskubėkite, būkite saikingi ir nepamirškite išlaikyti teisingos simetrijos, kad būtų atliktas sėkmingas išpešiojimas. 

Kaip išpešioti antakius be pinceto?

  • Pešimas su siūlu

Ar žinojote, kad antakių pešiojimas su pincetu nėra vienintelė galima technika? Azijiečiai šimtmečius naudojo paprastą medvilninį siūlą plaukams pešti. Ši technika žinoma kaip sriegimas arba pešiojima su siūlu. Kaip išpešioti antakius su siūlu?

Paimkite maždaug 40 cm ilgio siūlą ir sulenkite jį per pusę. Suriškite galus taip, kad jie sudarytų kilpą, tada perkiškite per ją abiejų rankų pirštus. Sukite siūlą, kad viduryje susidarytų pynimas. Laikydami siūlą abiem rankomis, pakaitomis perkelkite pynę kartą į vieną ir į kitą pusę. Tada plaukeliai patenka tarp siūlų, kurie yra suimami ir išraunami kartu su folikulu. Antakių pešiojimas su siūlu reikalauja praktikos, bet kai tik tai perprasite, pamatysite, kad tai greičiausias ir tiksliausias antakių plaukų šalinimo būdas!

  • Vaškavimas

Vaškavimas yra populiarus antakių plaukų šalinimo būdas, kurį siūlo beveik kiekvienas grožio salonas.

Jis populiarus, nes tai mažiausiai skausmingas ir itin greitas plaukų šalinimo būdas. Ataugantys plaukeliai tiesiog išraunami iš karto, vienu greitu judesiu. Tačiau šis metodas nerekomenduojamas atlikti pačioms namuose. Taip yra todėl, kad tam reikia tinkamos įrangos, pasiruošimo ir technikos išmanymo. Antakių vaškas turi būti tinkamos temperatūros ir konsistencijos, kad ištrauktų plaukelius. Be įgūdžių ir patirties, deja, lengvai galite nudeginti gležną odą aplink akis.

Paraudimas po antakių pešiojimo. Kaip jo atsikratyti?

Po pešiojimo gali atsirasti paraudimas ir nedidelis patinimas. Šis normalus simptomas praeina gana greitai. Jei norite palengvinti šiuos efektus, ant antakių uždėkite šaltą kompresą: suvyniokite porą ledo kubelių į servetėlę arba atvėsinkite nefrito veido volelį šaldytuve, tada švelniai prispauskite prie odos. Jei dirginimas išlieka, patepkite sudirgusią vietą pantenoliu arba alantoino tepalu.

Dažniausios antakių pešiojimo klaidos

  • ANTAKIŲ DISPROPORCIJA - per stori arba per ploni antakiai. Tai dažna klaida, dėl kurios per daug išpešiojamos antakių uodegėlės ir dėl to pažeidžiamos teisingos veido proporcijos.
  • LABAI PLONI ANTAKIAI - tai buvo 1990-ųjų prakeikimas. Laimei, šiais laikais iki ploniausios ribos išpešioti antakiai nebėra madingi, nors kai kurios moterys vis dar taip formuoja antakius. Deja, jie nesuteikia jokios naudos jūsų veidui, o apibrėžę juos su tamsiu antakių pieštuku sukuriate karikatūrišką vaizdą.
  • SUAUGĘ ANTAKIAI - tai, kad Frida Kahlo tai propagavo, tai nereiškia, kad ir jūs sužibėsite su tokia išvaizda. Suaugę antakiai (unibrow) nesuteikia jokių pliusų jūsų išvaizdai, nes tik suteikia piktesne veido išraišką ir padaro jūsų bruožus ryškesnius.
  • PER DAUG IŠPEŠIOTAS VIDINIS ANTAKIŲ KRAŠTAS - per daug išpešiotas tarpas tarp antakių sukuria disproporciją tarp nosies, akies kampučio ir antakių lanko. Ši klaida dažnai daroma atliekant pataisymus po pešiojimo. Kartais galite nueiti per toli ir netyčia pasiekti nuolat suglumusios išvaizdos efektą.

Pagalbos, aš per daug išpešiojau savo antakius!

Taip kartais nutinka net jau įgudusioms antakių pešiojime. Kartais iš skubėjimo ar nekantrumo išrauname 2 ar 3 plaukeliais per daug ir antakiuose sukuriame retas vietas, o tai, deja, mums neduoda jokios naudos. O kas tuomet? Kaip priversti antakius greičiau ataugti? Yra šios problemos sprendimas - tiesiog įsigykite gerą antakių serumą, pavyzdžiui toki kaip Nanobrow. Reguliariai naudojant, plaukeliai greitai atauga, bet be to, jis kondicionuoja, maitina ir stiprina nuo pat šaknų. Nanobrow serumas yra greitas ir puikus sprendimas gražiems ir storiems antakiams, kuriuos galite formuoti pagal savo skonį!

Tačiau prieš ataugant antakiams, visus trūkumus galite užmaskuoti su makiažu! Rinkitės geras antakių makiažo priemones, tokias kaip tikslus rašiklis, pieštukas ar pomada, kurie leis tiksliai užpildyti antakius. Dėka to, jūs net nepastebėsite, kuomet jūsų antakių plaukeliai jau bus ataugę ir taps sveiki, gražūs ir stiprūs!

Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai jį patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika