Būdai, Kaip Pakelti Pakritusius Antakius

Kaip Pakelti Nukritusius Antakius

Nukritę antakiai yra dažnas odos senėjimo simptomas, kuri laikui bėgant praranda savo elastingumą ir universalumą. Suglebę antakiai dažniausiai eina koja kojon su nukarusiais akių vokais, sudarydami matomą odos raukšlę, kuri nėra pernelyg estetiška. Laimei, yra daug būdų, kaip kovoti su pakritusiais antakiais. Sužinokite daugiau apie juos! 

Kas sukelia antakių suglebimą?

Daugelis brandaus amžiaus žmonių kovoja su krentančių antakių problema, nes pagrindinė priežastis yra lankstumo ir elastingumo praradimas, raumenų ir kolageno skaidulų susilpnėjimas. Tai yra odos senėjimo poveikis, kuris, deja, yra neišvengiamas. Kita vertus, nukarę antakiai tik vienoje veido pusėje gali būti veido nervų ir raumenų problemų simptomas. Yra daug veiksnių, kurie lemia pakritusių antakių formavimąsi.

Pakritę akių vokai - ptozė

Ptozė yra būklė, kai apkrenta arba pilnai nukrenta viršutinis akies vokas. Tai gali atsitikti dėl sužalojimo, akių vokų raumenis kontroliuojančių nervų pažeidimo ir ištempto ar silpno raumens. Ptozė negydoma nei farmakologine terapija, nei reabilitacija, tačiau blefaroplastika gali ją pašalinti. Verta žinoti, kad ptozė yra ne tik estetinis dalykas - dėl jos gali susiaurėti akių vokai ir vyzdys gali būti uždengtas ar užblokuotas. Tai savo ruožtu gali paveikti regėjimą ir regėjimo lauką. Žmonės, kenčiantys nuo ptozės, dažnai jaučia regėjimo nuovargį, diskomfortą vokuose ir galvos skausmą. Blefaroplastika gali atkurti komfortą ir gyvenimo saugumą.

Nukritę antakiai ir veido bruožai

Ar žinojote, kad nukritę antakiai gali ne tik kelti rūpestį ar nerimą, bet ir sukelti fizinių pasekmių? Jau minėtas regėjimo nuovargis ir lėtinis diskomfortas gali sukelti frustraciją. Antakių išvaizda labai paveikia bendrą veido išvaizdą. Dėl slenkančių antakių krenta akių vokai, dėl kurių optiškai sumažėja akių dydis, o tai neigiamai veikia veido išvaizdą. Žmonės, kenčiantys nuo pakritusių antakių ir vokų, atrodo pavargę ir daug vyresni nei yra iš tikrųjų. Štai kodėl verta pagalvoti apie antakių pakėlimą, nes tai gali atkurti jaunatvišką veido išvaizdą. Kasdienis makiažas gali būti naudingas ir kitomis prasmėmis, apie ką ir kalbėsime kitose straipsnio dalyse.

Kaip panaikinti krentančius antakius?

1. Naminės procedūros krentantiems antakiams

Ar pakritusių antakių problemą galima išgydyti naminėmis priemonėmis? Jūs tikrai galite imti prevencinių priemonių ir sustiprinti raumenis šioje veido srityje. Žmonės vis dar neįvertina prevencinių priemonių, kai jos gali akivaizdžiai sustiprinti odą veikliosiomis medžiagomis, kurios stabdo odos senėjimo procesus ir, tuo pačiu, suglebusios odos virš voko problemą. Taip pat labai naudinga mankštinti veido raumenis - darykite tai kasdien po porą minučių ir tai duos nuostabių rezultatų. Apsvarstykite galimybę švelniai masažuoti odą, kad paskatintumėte mikrocirkuliaciją ir padidintumėte kolageno sintezę. Tai galite atlikti rankomis, specialiu masažuokliu arba Gua Sha akmeniu. Nepamirškite, kad saulės spinduliuotė veikia odą ir sukelia fotosenėjimą. Per daug nesikaitinkite saulėje ir būtinai apsaugokite odą kremais nuo saulės su dideliu SPF.

Svarbu!
Kuo anksčiau pradedate skirti dėmesio odos aplink akis ir antakių priežiūrai, tuo labiau atitolinate odos senėjimo procesus. Akių vokų pakritimas rečiau pasitaiko tiems, kurie pradeda tinkamai naudoti tinkamas priemones, prijungiant kartu su švelnius masažus.

Pakritę akių vokai - mankšta, veido joga

Poodiniai raumenys yra atsakingi už antakių pakritimą, todėl labai svarbu juos treniruoti! Čia puikiai veikia veido joga ir daugybė specialiai sukurtų pratimų, gerinančių odos elastingumą ir veido kontūrą.

2. Estetinės medicinos procedūros dėl krentančių antakių

  • Botulino toksinas

Botulino toksinas, vadinamas botoksu, slopina neuromuskulinį perdavimą, kuris silpnina tam tikrus veido raumenis. Tai veda link raukšlių išlyginimo ir odos stangrinimo. Jis taip pat gali ištaisyti nukritusius akių vokus. Norėdami tai padaryti, gydytojas suleidžia botokso kaktos ir smilkinio srityje. Procedūra greita, neskausminga ir neinvazinė. Jau savaite po procedūros antakiai pastebimai pakyla, o poveikis išlieka iki 6 mėnesių.

  • APTOS siūlai - pakėlimas be skalpelio

Procedūros metu į minkštus audinius įvedami siūlai, kurie padidina kolageno skaidulų, elastino ir hialurono rūgšties gamybą. Jie yra ištirpstantys, tačiau pakeltų antakių išvaizda išlieka. Rezultatai matomi iškart po procedūros ir gali išsilaikyti nuo 18 iki 24 mėnesių. 

  • Radijo bangų odos stangrinimas, RF gydymas

Elektromagnetinės bangos šildo giluminį odos sluoksnį ir skatina jo atsinaujinimą, nes šiluma suspaudžia kolageno skaidulas ir skatina naujų skaidulų formavimąsi. Gydymas atlieka tyčinį audinio pažeidimą ir priverčia jį atsinaujinti. Efektas - pakelti antakiai ir akių vokai. Į procedūros priežiūros susitikimus rekomenduojama nuvykti 3-6 kartus.

  • HIFU antakių pakėlimas

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) yra neinvazinė procedūra, kuri stangrina ir lygina odą. Tai trunka nuo 15 iki 40 minučių. HIFU veikia skleidžiant ultragarso energiją į gilius odos sluoksnius. Procedūra padidina odos audinių temperatūrą iki 65-75 laipsnių Celsijaus, sukelia tyčinius mikropažeidimus ir skatina natūralų gijimo procesą - kolageno sintezę. Tai lemia nuolatinį odos stangrumą, raukšlių ir suglebimo mažinimą. Oda pastoviai atnaujinama ir sustiprinimas jos įtempimas - vos viena procedūra leidžia panaikinti raukšles ir pakritusius akių vokus.

  • Hialurono rūgštis krentantiems akių vokams

Vienas iš labiausiai paplitusių suglebusių akių vokų gydymo būdų yra nekryžminės hialurono rūgšties įleidimas po oda. Žymiai pagerėja odos tankis, elastingumas ir drėkinimo lygis. Hialurono rūgštis užpildo vietas, kuriose trūksta stangrumo, kur yra pasislinkę poodiniai audiniai. Didžiulis procedūros privalumas yra tai, kad jis suderinamas su chemine žmogaus odos struktūra ir gali būti, kad poveikis tęsis ilgiau nei metus.

  • Nukritę antakiai ir blefaroplastika

Blefaroplastika yra invazinis gydymas, skirtas koreguoti pakritusią odą. Procedūros metu atliekamas pjūvis viršutinio voko raukšlėje. Suglebusios odos ir riebalinio audinio perteklius pašalinamas, o žaizda susiuvama labai plonomis siūlėmis, todėl randas beveik nepastebimas.

  • Makiažas nukritusiems akių vokams

Norint sumažinti pakritusių akių vokų efektą, visai verta išmokti pasidaryti makiažą, kad efektas nebūtų toks matomas. Toks makiažas optiškai pakels voką ir akis atrodys didesnė.

Čia svarbu šviesos ir šešėlių žaismas: naudokite tamsesnį atspalvį vidiniame akies kamputyje, o šviesesnį vidurinėje dalyje ir vidiniame kamputyje. Didesnių akių efektą galima pasiekti ir naudojant matinę, labai šviesią smėlio pudrą tiesiai po antakiu. Nepamirškite, kad apatinis antakio kraštas turi būti stipriai akcentuotas. Tai galite padaryti su pieštuku arba antakių rašikliu, tačiau ilgiausią nešiojimo efektą galima pasiekti naudojant pomadą.

Ilgos, tankios blakstienos bus jūsų sąjungininkas bandant užmaskuoti krentančius vokus, nes jos nukreipia dėmesį nuo vokų.

Makiažas pakritusiems vokams - žingsnis po žingsnio

Makiažas pakritusiems akių vokams - 1 žingsnis

Ant viso voko ir virš jo užtepkite geros kokybės akių šešėlių bazę arba pagrindą. Taip pat galite naudoti maskavimo priemonę.

Makiažas pakritusiems akių vokams - 2 žingsnis

Paimkite: 2-3 atspalvius, iš kurių vienas gana tamsus, kitas vidutinis, o trečias labai šviesus. Tamsiausią tepkite vidiniame akies kamputyje, antrąjį tepkite srityje, kurią norite optiškai padidinti. Tada naudokite šviesiausią atspalvį po antakiu ir vidiniame kampe. Tai suteiks akiai dar daugiau ryškumo ir gylio.

Makiažas pakritusiems akių vokams - 3 žingsnis

Makiažas atrodys tikslesnis, jei naudosite baltą arba smėlio spalvos pieštuką ir pritaikysite jį prie vandens linijos.

Makiažas pakritusiems akių vokams - 4 žingsnis

Blakstienas tepkite tušu arba naudokite netikras blakstienas - atminkite, kad kuo jos ilgesnės ir tankesnės, tuo geriau nukreips dėmesį nuo vokų.

Prisiminkite apie savo antakių išvaizdą

Verta prisiminti, kad galutinis jūsų makiažo rezultatas priklauso ne tik nuo akių makiažo. Taip pat labai svarbu, kaip atrodo jūsų antakiai - jie turi būti gerai prižiūrimi, puoselėjami ir tinkamai suformuoti. Simetriški, tvarkingai atrodantys antakiai leidžia akims atrodyti didesnėmis, nei, kad yra iš tikrųjų. Tinkama forma leidžia apibrėžti antakių arką su žymekliu. Turėkite omenyje, kad nauji, ataugantys plaukeliai ypač pastebimi, jei turite nukarusius akių vokus, jie užgožia veidą ir sukuria apsunkusių akių įspūdį.

Nukritę akių vokai - kremai

Ar žinojote, kad galite išvengti pakritusių akių vokų efekto tinkamomis priežiūros ir grožio priemonėmis? Nuo jauno amžiaus pradėkite tinkamai naudoti paakių kremus. Turėkite omenyje, kad produktai turėtų būti parinkti pagal jūsų amžių ir kad jie turėtų užtikrinti tinkamą drėkinimo lygį. Rekomenduojama, kad juose būtų daug hialurono rūgšties. Tepkite produktus pradedant nuo vidinio kampo. Tęskite link vidinio kampo, švelniai trinkite odą sukamaisiais judesiais. Tinkamas tepimas gali būti derinamas su masažu - toks ritualas turėtų būti esminis jūsų kasdienės odos priežiūros rutinos elementas.

Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai jį patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika