Kaip Dažyti Antakius Namuose? Sužinokite, Kaip Reikia Naudoti Henna Dažus

Antakių dažymas chna

Ar jūsų antakiai šviesūs ir vos matomi? Laikas dažyti antakius! Tai puikus būdas paryškinti antakius ir suteikti šiek tiek spalvos. Procesas trunka tik apie dešimt minučių, o poveikis gali išlikti iki keturių savaičių! Chna dažai gali patamsinti plaukus keliais tonais, o tai suteikia veidui daugiau ryškumo. Kaip dažyti antakius namuose? Tai lengvai padarysite vadovaudamiesi mūsų žingsnis po žingsnio gidu!

Kas yra chna dažai?

Chna yra augaliniai dažai, kurie jau nuo seno buvo naudojami odos dažymui. Jie yra išgaunami iš „Lawsonia inermis“, kitaip dar žinomo kaip chna medis. Jis populiariausias Indijoje, kur jis naudojamas per vestuvių šventes, mehendi. Chna yra naudojama piešiant raštus ant nuotakos rankos, kad pritrauktų sėkmę ir laimę. Šiais laikais dažai naudojami pusiau permanentiniam antakių, blakstienų ir odos dažymui.

Chna rūšys

Ar žinojote, kad yra įvairių chna rūšių ir kiekviena iš jų turi savo unikalių savybių ir išsilaikymo trukmę? Būtų gerai šiek tiek susipažinti, kad galėtumėte pasirinkti sau tinkamą.

  • Balti chna milteliai

Gaila, bet šie balti milteliai nėra išgauti iš chna medžio lapų. Vietoj lapų yra daug PPD (p-Fenilendiamino) - sintetinio pigmento, kuris gali sukelti alergines reakcijas. Jis aktyvuojamas su oksidatoriumi, kuris taip pat yra dirginantis: vandenilio peroksidas. Chna milteliai gali išsausinti ir sudirginti odą. Jie ilgai neišlieka: nukrenta po 3-7 dienų.

  • Organiniai chna milteliai

Tai miltelių ekstraktas iš „Lawsonia“ lapų. Jie buvo žinomi ir vertinami, kaip natūralus dažiklis. Šio tipo chna ne tik dažo, bet ir kondicionuoja plaukus, nes juose gausu ingredientų, kurie suteikia daug naudos; tai flavonoidai, taninai ir polisacharidai. Stiprina plaukų svogūnėlius ir suteikia gražaus blizgesio. Indigo dažai nudažo plaukus tamsiai, taip pat juodai. Tokie chna dažai išsilaiko ilgiau: 14 dienų ant odos, iki 6 savaičių ant plaukų. Kadangi jie nudažo odą, taip jie užmaskuoja ir antakių tarpus. Organinė chna yra sumaišoma su vandeniu ir jiems nereikia jokių papildomų oksidantų.

  • Chna gelis

Jis turi subtilesnį poveikį: dažo plaukus, o ne odą. Pasirinkite jį, jei norite tik paryškinti antakių spalvą, neužmaskuodami retų vietų ir nesukurdami storesnio antakio įvaizdžio. Jį lengva naudoti, tačiau jis išsilaiko tik iki 3 savaičių. Yra ir specialių chna gelių antakiams - panašiai kaip plaukų dažai, juose yra cheminių pigmentų ir jiems reikia naudoti oksiduojančią medžiagą. Juose taip pat gali būti daug aliejų, vitaminų ir kitų ingredientų, kurie kondicionuoja plaukus dažymo metu.

Baltoji chna, organinė chna, gelinė chna - ką pasirinkti?

Milteliniai ir geliniai chna dažai turi keletą privalumų. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų norų ir nuo konkretaus produkto ingredientų, procedūros laiko bei galutinio rezultato - kaip atrodo antakiai ir kiek laiko išsilaiko spalva. Tiek milteliniai, tiek geliniai chna dažai suteikia daug spalvos pasirinkimų: juoda, ruda, auksinė, pilka ir raudona. Natūralu, kad galite maišyti skirtingas spalvas. Ombre efektas itin populiarus antakių makiaže. Nuostabią išvaizdą galite pasiekti tepdami chna pudrą: tai leis jums sukurti patį gražiausią ombre efektą ant antakių.

Antakių chna blondinėms

Kokie chna dažai yra geriausi blondinėms? Tai gana populiarus klausimas grožio salonuose ir internetiniuose forumuose. Pirmiausiai, turėtumėte žinoti, kad blondinėms reikia dažų, kurie būtų vienu ar dviem tonais tamsesni už natūralius plaukus. Laimei, yra tinkamų atspalvių, o šviesiausi dažai leis jums išgauti subtilų efektą. Toks atspalvis puikiai tiks turinčioms šilto grožio tipą. Taip pat yra tamsiai blondiniškų chna dažų, kurie dažo ir plaukus, ir odą. Jei turite paryškintus arba šviesintus plaukus, bet jūsų natūralūs plaukai yra rudi, galite rinktis ryškesnius antakius, o dažus derinti prie plaukų šaknų atspalvio. Geriausia idėja yra atrasti tokią spalvą, kuri imituoja jūsų natūralius plaukus. Medžio anglies pilka chna taip pat tinka blondinėms ir yra pati populiariausia spalva, kuri puikiai dera su kitomis spalvomis: puikiai tinka bet kokius chna dažus padaryti šaltesnio atspalvio.

Antakių dažymas namuose žingsnis po žingsnio

Antakių dažymas užima daugiau laiko nei blakstienų dažymas. Prieš tepdami dažus, turite suformuoti savo antakius. Taip pat svarbu tiksliai pritaikyti mišinį. Visgi, antakius dažyti namuose nėra labai sunku. Jums tereikia laikytis tam tikrų taisyklių.

#1 Pasižymėkite norimą antakių formą. Galite naudoti baltą akių pieštuką.

#2 Nepamirškite nuvalyti antakių makiažo, antakiai turi būti švarūs ir sausi. Laikykite odą švarią ir apsaugokite nuo dėmių - odą aplink antakius galite patepti sodriu veido kremu ar vazelinu.

#3 Sumaišykite chna dažus su trupučiu vandens iki vientisos, tirštos pastos. Nepamirškite perskaityti naudojimo instrukcijos ant pakuotės.

#4 Dažams tepti naudokite ploną, kampuotą šepetėlį. Darykite tai lėtai ir atsargiai, kad neviršytumėte pažymėtų linijų. Chna dažų tepimas yra lyg antakių užpildymas su antakių pomada. Pradėkite nuo antakių galo - uodegos, ir nubrėžkite apatinę antakių liniją, kuri turėtų būti ryškiausia. Dabar nuspalvinkite vidurį ir užtepkite nedidelį kiekį antakių pradžioje. Pastaba: dažus tepkite ant plaukelių, taip pat ir ant odos po jais.

#5 Leiskite chna dažams pastovėti iki 10 minučių. Atminkite, kad kuo ilgiau jis išlieka ant plaukelių, tuo stipresnis efektas - tuo ryškesnė spalva.

#6 Sudrėkinkite vatos diskelį šiltame vandenyje ir pašalinkite dažus.

PRO GUDRYBĖ!
Kuomet antakių dažymas bus atliktas, tikriausiai pamatysite visus išlindusius plaukelius, kurie yra už antakių lankų. Tai puiki proga juos visus išpešioti. Atsikratyti nepageidaujamų plaukelių bus daug lengviau!

Ar galima naudoti chna dažus nėštumo metu?

Nėštumas ar žindymas nėra kontraindikacija, tačiau hormoniniai pokyčiai gali turėti įtakos antakių dažymo rezultatams ir jų išsilaikymo trukmei. Be to, būsimos mamos turėtų prisiminti, ar jos kada nors turėjo odos alergiją. Jei ne, tuomet jos naudoti chną dažus. Geriausiai būtų, kad jos rinktųsi organiškus, augalinės kilmės chna dažus. Tie, kuriuose yra cheminių medžiagų, yra per daug atšiaurūs odai.

Parašykite komentarą. Jis bus paskelbtas, kai jį patvirtins moderatorius.
Privatumo politika

Mūsų internetinė svetainė naudoja slapukus, taip pat trečiųjų šalių slapukus, kad galėtų naudoti išorinius įrankius. Jei vartotojas neduoda sutikimo, tuomet naudojami tik būtini slapukai. Nustatymus naršyklėje galite pasikeisti bet kuriuo metu. Ar duodate sutikimą naudoti visus slapukus?

Privatumo politika